Cille

8 Ocak 2011 Cumartesi

Cillelerin Hikayesi

Geçen tam 1000 yıl boyunca Kadim Efsane'de anlatılanlar ve Kral Kadu tarafından gizlenen kitaplar sükunetlerini korudular. Yaşanmış olanlar tarihe ve tarihler de birer efsaneye dönüştü. Ancak günün birinde çalışma yapan arkeologlar toprak kitabını tesadüfen buldu. Cilleler tek başlarına boyut kapısını açamasalar dahi Ezaki ve İnsanların dünyaları arasında geçişi sağlıyordu.

İnsanoğlu tamahkârdır; açgözlü, hırslı... Kitabı bulan arkeologlar meraklarına yenik düşerek boyut kapısını geçtiler. Ve bu herşeyin başlangıcı oldu...

Ezakiler'in dünyasına geçiş yapan arkeologlar esir olmuştu. Ezakiler arkeologları yakalayıp cilleleri de ele geçirdiler. Kapıyı sonsuza dek yok etmek için, bütün cillelerin ele geçirilmesi gerekiyordu. Bu nedenle Ezakiler İnsanların dünyasına Gabi, Ahendil ve Rehzen adında üç tane avcı yolladı.

Bu korkunç olayların yaşandığı sırada Talu, Kayra ve Solini adında üç çocuk bu olaylardan habersiz olarak Yaşlı Şelale'nin oraya piknik yapmaya gitmişlerdi. Yaşlı Şelale'nin oraya gittiklerinde bir mağara dikkatlerini çekmişti. Mağaraya girdiklerinde içeride asılı duran bir kitap vardı. Bu üç çocuk kitabı açtığında, içerisinde üç tane cille buldular. Böylece farkında olmaksızın kadim bir savaşın içine girmiş oldular...

Kayra ve arkadaşları acaba Ezakileri durdurabilecek mi? İnsaların ırkını tehkikeye sokan bu korkunç savaşın başlamasına engel olabilecek mi?

2 yorum:

ipek karakaya dedi ki...

bu çizgidiziyi bütün arkadaşlarım gibi bende çok beğendim. güzel bir çizgidizi olmuş

alp eren dedi ki...

çok güzel bir çizgi dizi

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifadeye yer vermeyiniz. Unutmayın, yorumlarınız yönetici onayından geçmektedir.