Cille

11 Ocak 2011 Salı

Bölüm 2: Su Kitabı

, ve , Müdrik Amca'nın eve gelmesine çok sevindiler. Müdrik Amca uykusundan uyandıktan sonra birlikte çaylarını yudumlayarak keyifli bir sohbet ettiler. Müdrik Amca, bugün Talu ve Solin'in beraber oynadığı cilleleri göstermesini istedi. Talu ve Solin ellerindeki iki cilleyi Müdrik Amca'ya verdiler. Müdrik Amca, onlardan cilleleri nasıl bulduğunu anlatmalarını istedi. Kayra anlattı; "Önce piknik yapmak için Yaşlı Şelale'nin oraya gitmiştik. Sonra yukarda bir mağara dikkatimizi çekti. Ve sırayla mağaraya girdik. Bir süre sonra salon gibi bir açıklığa vardık. Orada, havada asılı duran bir kitap vardı. Açtığımızda içinde üç tane masmavi cille olduğunu gördük. Onları aldığımızda birden bir gürültü kopu. Ne yapacağımızı bilemedik. Kitabı alamadan kaçtık gittik."

Müdrik Amca, burada iki cille olduğunu, üçüncü cillenin nerede olduğunu ve onu da alıp almadıklarını Kayra'ya sordu. Ardından kayıp ettiklerini düşünerek çok telaşlandı. Kayra, üçüncü cilleyi de aldıklarını söyleyerek diğer cilleyi bulmak için odasına çıktı. Ancak bir sorun vardı. Cille sanki yer yarılmış da içine girmişti. Yardım etmek için Solin ve Talu'da Kayra'nın yanına çıktılar. Çıktıklarında Kayra'nın yatağında yattığını gördüler, aramaktan pes etmişti. Solin Kayra'ya iyice düşünmesi ve cilleyi ne yaptığını tekrar tekrar anımsaması için yardım etti. En sonunda sabah öten horoza attığı şeyin cille olduğunu buldu ve dışarı çıkarak üçüncü cilleyi aldı.

Müdrik Amca ve çocuklar ve onun toplam dört cillesine sahiptiler. Kayra mağarada bıraktıklarının Su Kitabı olduğunu ve onun nasıl Müdrik Amca'da olduğunu merak etti. Müdrik Amca, çocuklar mağaradan kaçtıktan sonra kendisi mağaraya girmişti ve her tarafın yıkılmış olduğu görmüştü. Yıkıntıların arasında da kitabı bulmuştu. Bu hadiseyi Talu, Solin ve Kayra'ya anlattı.

Efsaneye göre kayıp on iki cilleye birer isim vermişti. Yaratıklar ancak bu isimleriyle çağrıldıklarında asıl formlarına ulaşıyorlardı.
Bütün cillelerin isimleri vardır. Cillelerin içindeki yaratığın bu ismiyle çağırılmasına birinci çağırım denir. Fakat on iki kutsal yaratık için durum biraz farklı. Çünkü onların, kimsenin bilmediği ikinci bir adları daha vardı. Kadu'nun verdiği isimler.
Normalde cam ustaları cillelere isim veremezler. Yaratık bunu kabul etmez. Bugüne kadar sadece bunu başarabilmiştir. Bir isime sahip olmak, bir karaktere sahip olmak demektir. Bu yüzden yaratıklar cam ustalarının kendilerine verdikleri isimleri kabul etmezler. Çünkü bir ismi kabul etmek, başka bir iradeye teslim olmaktır. Cillelerin gerçek isimleri ancak onları iyi tanıyarak bulunabilir.

Müdrik Amca cilleler hakkında daha fazla şey öğrenmeleri için çantasındaki kitabı çocuklara verdi. Ancak kitabın ve cillelerin in eline geçecek olursa bunun bir felaket olacağını söyleyerek çok dikkatli olmalarını istedi. Verdiği kitap mağaradaki Su Kitabıydı. Talu Müdrik Amca'nın çantasındaki cilleyi farketti. Cillenin içinde gri bir kurt vardı. Kayra, Solin ve Talu çok heyecanlanarak kurdun gerçek halini görebilmek için Müdrik Amca'dan cilleyi açmasını istediler. Müdrik Amca da onları kırmadı. Önce daha geniş bir alana gitti. Sonra iyice konsantre olup kurdun gerçek ismini söyleyerek cilleyi kullandı. İçinden devasa büyüklükte bir kurt çıkmıştı...

1 yorum:

Emre Ulaş dedi ki...

Geçen cumartesi seyretmedim o yüzden gelemedim. Pazar akşamı yine
seyrederim.

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifadeye yer vermeyiniz. Unutmayın, yorumlarınız yönetici onayından geçmektedir.