Cille

27 Ocak 2011 Perşembe

Bölüm 4: Köyden Ayrılış

Cille'nin önceki 3. bölüm kayıp yüzükde Müdrik Amca Kayra ve Talu'nun kapışmasını istemişti. Müdrik Amca'nın isteğine göre Kayra ve Talu cille arenasında kapıştılar. Talu bu cille oyununda gizli sıvı hidrojen saldırısını kullanmaya başladı. Hidrojen saldırısından sonra Müdrik Amca Talu'nun ikinci aşama saldırısını bilip bilmediğini düşündü ancak Talu su saldırısı yapmıştı. İkinci aşamayı kullanmış olsa idi Kayra kendi cillesini sonsuza kadar kaybedebilirdi. Bu sırada Solin savaş alanına geldi ve dikkati dağılan Talu'nun yenilmesine sebep oldu. Kayra bu galibiyeti kazanmıştı.

Solin Ezakilerin komutanının yüzüğünü Müdrik Amca'ya gösterdiğinde Müdrik Amca çok şaşırmıştı. Ezakilerin mağaraya çok çabuk geldiklerini düşündü. Bu sebeple endişe duyarak Müdrik Amca ve diğer dörtlü herhangi bir sorun olma ihtimaline karşı hemen köye gittiler. Neyse ki köyde hiç bir Ezaki yoktu. Ertesi gün erkenden köyden ayrılmak için Müdrik Amca
çocuklara şafak vakti burada olmalarını söylemişti. Araştırmaya ırmağı takip edip Tuz Şehri'nden başlayacaklardı ve Müdrik Amca, Kırılmış Olan'ı da yanında götürecekti.

Sabah olduğunda Aşula Teyze'yi köyde bırakarak yola çıktılar. Zeplinle gideceklerdi ancak ufak bir sorun vardı. Müdrik Amca zeplinden çok korkuyordu. Bu yüzden gece zepline şantaj yaparak motora bir sopa koymuştu. Ancak tamiratı iyi ve zeki olan Solin bu işi Müdrik Amca'nın yaptığını buldu ve zeplini tamir etti. Müdrik Amca mecburen uçmak orunda kalmıştı. Havada süzülürlerken Ezakilerin komutanı bizimkilerin zeplinini gördü. Silahını çıkartıp hedek alarak ok fırlattı. Attığı bu ok zeplinin tam motoruna isabet etmişti ve zeplin hasar görmüştü. Müdrik Amca, Talu, Kayra ve zeplini kullanan Solin hızla düşmeye başladılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifadeye yer vermeyiniz. Unutmayın, yorumlarınız yönetici onayından geçmektedir.