Cille

8 Mayıs 2011 Pazar

Bölüm 6: Alchimist

Denizdeki balık Lahik Usta'yı yediği için Talu kayığı kenara kadar çekti. Denizden bir anda Lahik Usta'nın kafasında balıkla çıktığını gören Talu şaşırmıştı. Lahik Ustayı alt edecek balık henüz yoktu. Devasa balığı taşıması için Lahik Usta, Talu'dan yardım istedi. Talu bu balığın kuyruk bölümünden tutmuştu. Yola tam ilerlerken balık kuyruğunu sertçe Talu'ya çarptı ve Talu ağaca çarparak bayıldı. Talu bayıldığı için hayal görmeye başlamıştı.

Aşula Teyze'nin evinin yandığını gören Talu bağırmaya başladı. Bu sırada köyden gelen Ezaki Komutanı Talu'ya, "Hiç bir şey yapamazsın Talu. Şu haline bak! Asla bir cille ustası olamayacaksın. Sen güçsüzsün, güçsüz!" demişti. Bu sırada hararetle uyanan Talu, gözlerini Lahik Usta'nın evinde açtı. Talu rüyasında gördüklerini Lahik Usta'ya anlattı ve gerçek bir cille ustası olmak istediğini ağlayarak söylemişti. Lahik Usta, Talu'yu teselli etti.


Bu sırada zeplini onarmaya çalışan Solin, bir kaç ayar zeplini onarmayı başarmıştı. Hira zeplinden atlayarak haritayı yırttı. Solin biraz düşündü ve babasının defterindeki çizimler aklına geldi ve Usturlap yapmaya karar verdi. Babasının defterini aldı ve okudu:
"Usturlap, gökyüzünün iki boyutlu bir düzleme çizilmesiyle yapılır. Zamanla ilgili problemleri çözmeye ve gök cisimlerinin geçiş alanını hesaplamaya yarayan bir alettir. Bir yerden, bir yere giderken bulunduğumuz noktayı Usturlap sayesinde belirleyip rota çıkarabiliriz. Denizciler Usturlap sayesinde yönlerini kolaylıkla bulabilir."
Solin sonra hüzünlenerek babasına teşekkür etti.

Talu en güçlü cille ustası olması için Lahik Usta ile beraber cille maçı yapmayı istedi. Denizin ortasında bir cille arenası vardı. Bu arenanın üzerinde ilk atışı Talu yaptı. Sonrasında Lahik Usta'da cillesini kullanarak atışı yaptı ve cille maçı başlamış oldu. Talu yukarıdan cille inişi saldırısını yaptı ancak pek etkili olmadı.Lahik Usta çifte yumruk vuruşu saldırısıyla Lemduha'ya ortaya çıkmasını emretti. Lemduha taştan yapılmış çok güçlü bir canavardı. Lahik Usta, Talu'nun buz hapsi saldırısına karşı, gizli teknik olan yokedici deprem saldırısını kullandı ve su üstündeki arena birden ikiye yarılarak kırıldı. Bu sırada denizin derinliklerine düşen Talu korkularıyla yüzleşecekti. Denizin derinliklerinde kendi cillesi olan öküzcük ikinci aşamaya geçerek büyüdü ve Talu'yu denizden kurtardı...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir çizgifilm :D

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızda küfür, hakaret, aşağılayıcı bir ifadeye yer vermeyiniz. Unutmayın, yorumlarınız yönetici onayından geçmektedir.